× منوی بالا منوی اصلی منوی فوتر

  سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور، گفت: در حال حاضر 70 نفر از هموطنان در حادثه سیلاب جان خود را از دست داده‌اند. 14 هزار کیلومتر راه آسیب‌ دیده است و 400 روستا به صورت کامل تخلیه شده است. به گزارش ثمره نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استان ها،بهنام سعیدی در […]

 

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور، گفت: در حال حاضر 70 نفر از هموطنان در حادثه سیلاب جان خود را از دست داده‌اند. 14 هزار کیلومتر راه آسیب‌ دیده است و 400 روستا به صورت کامل تخلیه شده است.

به گزارش ثمره نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استان ها،بهنام سعیدی در جلسه هم اندیشی اعضای شورای عالی استان‌ها، اظهار داشت: دو سامانه بارشی در کشور داشتیم که در عین این دو سامانه 3 تا 4 روز آرامش داشتیم و مجدداً سامانه بارشی سوم با قدرت بیشتری وارد شد.

وی ادامه داد: 31 استان کشور درگیر حادثه سیلاب بودند که 6 استان وضعیت بحرانی داشتند مانند استان‌های خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، مازندران، گلستان و ایلام که بین این استان‌ها، استان‌های گلستان و مازندران، لرستان و خوزستان وضعیت بحرانی و حادی داشتند.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور افزود: در گلستان آب‌گرفتگی معابر را داشتیم ولی سیل لرستان خروشان و بی‌سابقه بود و تفاوت دیگری که داشت این بود که دارای گل و لای بود و بعضی از منازل را تا دو متر گل و لای فرا گرفته است.

وی بیان داشت: حجم ورودی سدها از ابتدای سال آبی تا قبل از بارش‌ها جمعاً 42 میلیارد مترمکعب بوده که در سال 96 این حجم 13 میلیارد مترمکعب بوده و در دو هفته اخیر 14 میلیارد مترمکعب حجم ورودی آب به سدها بوده است.

سعیدی گفت: سیل گلستان دوره بازگشت 200 ساله، لرستان سیل بازگشت 500 ساله و سیل کرخه دوره بازگشت 200 ساله را تجربه کرده است.

وی افزود: رودخانه معمولان در استان لرستان 1800 مترمکعب ظرفیت و گنجایش آب را داشته است که در سیل اخیر 2400 مترمکعب آب از این رودخانه عبور کرده است.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور گفت: رودخانه پلدختر در استان لرستان نیز 2400 مترمکعب ظرفیت داشته است که خروجی آب آن در هنگام سیل به 5 هزار مترمکعب رسیده و 1.5 برابر ظرفیت رودخانه بیشتر ورودی آب داشتیم.

سعیدی یادآور شد: دو سوم پهنای کشور درگیر سیل بوده است که شامل 205 شهر، 434 روستا می‌شود و مستقیماً درگیر بارندگی‌ها و سیلاب بودند.

وی بیان داشت: 14 هزار کیلومتر راه در حادثه سیلاب دچار آسیب شده است و بعضی از جاده‌ها دیگر درست شدنی نیست.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور افزود: 10 هزار و 719 پل، آب‌رو و آب‌نما آسیب دیده است و در کشاورزی نیز صدمات زیادی بوده است.

سعید خاطرنشان کرد: 37 هزار واحد مسکونی در مناطق آسیب‌دیده تخریب شده است و 37 هزار واحد دیگر نیز نیاز به تعمیر دارد و 2 هزار واحد نیز خسارت جزئی دیده‌اند.

وی بیان داشت: تاکنون 70 نفر جان خود را در حادثه سیلاب در کشور از دست داده‌اند و اگر این عزیزان مراقبت بیشتری می‌کردند قطعاً فوت نمی‌شدند.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور بیان داشت: در حال حاضر تنها 7 محور مسدود داریم و تمامی شریان‌ها باز است. 1160 روستا برق‌شان قطع شده که تاکنون 1060 روستا برق‌شان وصل و تنها 100 روستا باقی مانده که همچنان برق‌شان قطع است آن نیز به دلیل نمناک بودن خانه‌هاست و  احتمال برق‌گرفتگی وجود دارد.

وی افزود: 120 شهر، 3887 روستا آب شربشان قطع شده که در حال حاضر تنها 106 روستا آب ندارند.

سعیدی افزود: اتفاق‌هایی که برای ما افتاد در صورتی که با کشورهای دیگر مقایسه می‌کنیم نشان می‌دهد که ما در مخاطرات طبیعی صاحب تجربه هستیم، در ژاپن سونامی جان چند هزار نفر را می‌گیرد ولی در ایران سیلی با این حجم می‌آید و در خوزستان با چنگ و دندان حفاظت کردند و هیچ کشته‌ای نداشته در حال حاضر 400 روستا در کشور تخلیه شده است.

وی بیان داشت: باید به برکات سیل نیز توجه کنیم، سال قبل جلسه مدیریت بحران دریاچه ارومیه را داشتیم امروز 40 درصد حقابه ارومیه احیا شده است، از 140 تالاب 50 تالاب احیا شده، زاینده‌رود، دشت‌ها و کویرها احیا شدند.

 

برچسب ها:

به اشتراک بگذارید :

مطلب قبل و بعد
مطالب مشابه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد