× منوی بالا منوی اصلی منوی فوتر

علی اعطا رییس کمیته معماری و طرح‌های شهری شورای اسلامی شهر تهران نیز در نشست سینما، معماری و شهر، گفت: معماری، شهر و سینما را باید از چند جنبه مورد بررسی قرار داد. ما درباره مکانی به نام سینما در فضای شهری صحبت می‌کنیم ونسبت آن را با مکانی به نام سینما مورد ارزیابی قرار […]

علی اعطا رییس کمیته معماری و طرح‌های شهری شورای اسلامی شهر تهران نیز در نشست سینما، معماری و شهر، گفت: معماری، شهر و سینما را باید از چند جنبه مورد بررسی قرار داد. ما درباره مکانی به نام سینما در فضای شهری صحبت می‌کنیم ونسبت آن را با مکانی به نام سینما مورد ارزیابی قرار می‌دهیم.

به گزارش ثمره نیوز به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان زیباسازی شهر تهران، علی اعطا با بیان این مطلب ادامه داد: جامعه ایرانی و به‌خصوص جامعه شهروندی در شهر تهران در یک دهه اخیر یا کمی بیشتر نگاه متفاوتی نسبت به شهر پیدا کرده و علاوه بر جایی برای زندگی، سوژه‌ای برای بررسی، گفتگو و پرداختن به حوزه فرهنگ وهنر شده است. شهر تهران نشانه‌های آن را درحوزه‌های مختلف از جمله ادبیات معاصر دیده‌ایم. در رمان‌های جدید آثاری با موضوع شهر دیده می‌شود اما در سینما این امر کمتر دیده شده است و در چند دهه اخیر به تناوب بوده و فراز ونشیب‌هایی داشته است.

رییس کمیته معماری و طرح‌های شهری شورای اسلامی افزود: در واقع چیزی به نام فضای شهری برای شهروند موضوعیت پیدا کرده و طبیعتا کیفیت آن اهمیت دارد. و بخش قابل توجه آن مواجه با عناصر مختلف است. در دوره‌های مختلف پاتوق‌های شهری را داشتیم مانند خیابان لاله زار و امروز نیز بطور مثال مجتمع چارسو که چند عملکرد دارد، ولی بخش سینمایی آن نیازمند فضایی برای تجمع افراد بوده است تا با هم گفتگو کنند و فیلم ببینند. امروز در شهر یک نوع مطالبه وجود دارد که فضاهای مختلفی را که قبلا روی آنها به سمت شهر باز نبوده است را بگشاید و مطالبات در خیابان رخ دهد.

اعطا گفت: یکی از وظایف مهم ما مطالبات شهری است تا رویدادها را از یک فضای در بسته به بیرون بیاوریم که حوزه مدیریت شهری باید این محور را دنبال کند؛ بنابراین باید به نسل جدید ساختمان‌های سینمایی فکر کنیم که در پیوند با فضای شهری باشند. امروز در آستانه شکل‌گیری نسل جدیدی از سینماها می‌توانیم باشیم که در عرصه‌های عمومی شهر می‌توانند حضور پیدا کنند ومجموعه و رویدادها در آن تعریف شوند که به گفتگوی عمومی در فضای عمومی نیز منجر شود.

علی اعطا در ادامه با اشاره به بازگشایی تئاتر شهر برای بازدید عمومی، بیان کرد: تئاتر نصر بدون این که مرمتی اساسی در آن صورت بگیرد، با بازگشایی خود توانسته رویدادهایی برای حضور مردم را برگزار کند. بعضا ایده‌هایی جذاب برای اجرا در شهر مطرح می‌شود اما باید سراغ ایده‌های کوچک، موضعی و پر تعداد برویم که می‌توانند در عرصه وسیعی از شهر گسترش یابند و بافت شهری را برانگیخته و به سمت مطالبه‌ای عمومی هدایت کنند.

برچسب ها:

به اشتراک بگذارید :

مطلب قبل و بعد
مطالب مشابه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد