× منوی بالا منوی اصلی منوی فوتر

تابلوی مردان جهان آرا مزین به تصاویر ۸۰۰ رزمنده دفاع خرمشهر اثری از جاسم غضبان پور هنرمند عکاس در میدان هفت تیر نصب شد. به گزارش ثمره نیوز به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان زیباسازی شهر تهران، جاسم غضبان پور، هنرمند عکاس خالق اثر « مردان جهان آرا» درباره این اثر هنری […]

تابلوی مردان جهان آرا مزین به تصاویر ۸۰۰ رزمنده دفاع خرمشهر اثری از جاسم غضبان پور هنرمند عکاس در میدان هفت تیر نصب شد.

به گزارش ثمره نیوز به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان زیباسازی شهر تهران، جاسم غضبان پور، هنرمند عکاس خالق اثر « مردان جهان آرا» درباره این اثر هنری فاخر گفت: در ابتدا تمام عكس های يادگاري گرفته شده را جمع كرديم که بيش از ده هزار عكس اسكن و كپي شد و ليستي از همه آن هایی كه از اوايل شهريور كنار هم جمع شدند تا از شهر خرمشهر محافظت كنند را تهيه كرديم.

غضبان پور در ادامه بیان کرد: براي شناسايي افراد شروع به دعوت از افراد قديمي و ضبط خاطرات آن ها کردیم و اینکه كي و در چه زماني و در كدام منطقه شهر بودند تا صحت بودن هر نفر ثابت شود. همچنین براي هر نفر يك پرونده درست كرديم و هرنفر در هر عكسي كه بود يك كپي از آن عكس را در پرونده اش قرار دادیم.

این عکاس افزود: همچنین شروع به انتخاب عكس هايي كرديم كه لباس ها، نور و فرم نگاهشان به دوربين شبيه هم باشد. وقت چيدن بيش از دو سال طول كشيد تا فايل اوليه آماده شود.

جاسم غضبان پور در ادامه تاکید کرد: تابلو پس از اتمام سه بار در سايز دو متر در بيست متر چاپ شد و در سوم خرداد كه تقريبا همه بچه ها دور هم جمع شدند به معرض ديد گذاشتيم تا افراد تكراري شناسايي و حذف شوند. اما مهمترين قسمت اين بود که موقع چيدن سعي شد كه شهداي هر خانواده نزديك يا كنار هم باشند و فرماندهان در وسط تصوير قرار داده شوند. دو نفر را يكي به خاطر دسته گلي و ديگري به خاطر پرچم ايران كه در دست داشتند در دوطرف تصوير قرار داديم و محمد جهان آرا هم مركز بود حالا عكس مزين به سه محمد شده است.

جاسم غضبان پور در ادامه افزود: زمانی که جنگ شروع شد جوانان خرمشهر دختر و پسر، زن ومرد به فرماندهی محمد جهان آرا مقاومتی جانانه کردند و چهل و پنج روز جلوی دشمن ایستادند و نگذاشتند دشمن شهر را بگیرد.

این هنرمند عکاس عنوان کرد: این تصویر بخشی از آن عزیزان است. تقریبا یک سوم این افراد شهید و بقیه جانبازان جنگند. در این تابلو جهان آرا و یارانش را می بینیم که خود محمد جهان آرا در مرکز تابلو و یارانش همچون سید صالح موسوی مردی که با تن لخت و یک آر پی جی به شکار تانک های عراقی می رفت یا شهید بهروز مرادی، بزرگ مردی که با شلیک اولین گلوله در مرز مقاومت را شروع کرد و با آخرین گلوله و بعد قبولی قطع نا مه در همان نقطه که آغاز کرده بود بعد از ایستادگی مثال زدنیش به شهادت رسید، حضور دارند.

غضبان پور بیان کرد: در سمت چپ حاج حسین فخری و حاج غلام کویتی پور را می بینیم مردانی که آوای ممد نبودی را سر دادند و در نهایت این تابلو که به سه محمد معروف است یعنی محمد جهان آرا در مرکز، محمد گلشن پرچم ایران به دست در سمت چپ و محمد سمیرمی با دسته گلی در سمت راست قرار دارند.

برچسب ها:

به اشتراک بگذارید :

مطلب قبل و بعد
مطالب مشابه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد