true
true
true
یک کارشناس حوزه استارتاپ می گوید: اولین آفت استارتاپ های ما عدم شناخت صحیح بازارهای هدف و مخاطبین است و انگار فقط قرار است عده ای بیایند و از منابع حمایت از استارتاپها استفاده کنند حالا یا به نتیجه می رسند و یا نه. به گزارش ثمره نیوز به نقل از فابا نیوز،امیر احمدپناه […]
true
یک کارشناس حوزه استارتاپ می گوید: اولین آفت استارتاپ های ما عدم شناخت صحیح بازارهای هدف و مخاطبین است و انگار فقط قرار است عده ای بیایند و از منابع حمایت از استارتاپها استفاده کنند حالا یا به نتیجه می رسند و یا نه.
به گزارش ثمره نیوز به نقل از فابا نیوز،امیر احمدپناه موسس و معاونت توسعه و بازار شرکت ایفا پارس،درباره شرایط کسب و کار در کشور در سال 98 گفت: حوزه کسبوکار در کشور ما با توجه به چالشهای اقتصادی که تقریبا از اردیبهشت ماه سال گذشته با یک شیب بسیار زیادی رو به وخامت گذاشته است هرروز درحال سختتر شدن است. عملا کسبوکارهای حوزه سرمایهگذاری به ویژه در حوزه واردات محکوم به ضرر در کوتاه یا بلند مدت هستند و با توجه به سیاست گذاری های دولت و بانک مرکزی، عملا صادرات هم جزو کسب و کارهایی است که به دلیل ارز نیما مورد استقبال آنچنانی قرار نگرفت.
وی افزود: علی رغم اینکه کشورهای مختلف خارجی مانند روسیه لاین اعتباری ویژهای برای همکاری با تجار ایرانی باز کردهاند به دلیل نوسانات ارزی، عملا استقبالی هم از این موارد انجام نگرفت. معتقدم کسب و کارهایی که در حوزه خدمات فعالیت می کنند در جهت برطرف کردن نیازمندیهای اقشار متوسط و کم درآمد جامعه حرکت کنند چرا که اینگونه می توانند کسب وکارهای موفقتری باشند.
کسب و کارهای موفق چه ویژگیهایی دارند؟
احمدپناه تاکید کرد: ما 2 مدل کسب و کار را به عنوان کسب و کارهای موفق می توانیم مثال بزنیم، کسب و کارهایی که فارغ از صادرات کالا، منشا درآمد خارجی دارند یا کسب و کارهایی که کمک کنند و تسهیل کنند سطح زندگی اقشار کم درآمد جامعه ارتقا پیدا کند و یا حداقل افت نکند. اگر بخواهیم در حوزه استارتاپی و یا فین تکی به موضوع نگاه کنیم. متاسفانه استارتاپ هایی که در این حوزه در حال حاضر راه اندازی شده اند و یا در حال راه اندازی هستند قابلیت تاثیرگذاری در زمینه ارتقا سطح افراد جامعه را ندارند.
وی افزود: اگر از جنبه چالش استارتاپی فین تکی به موضوع نگاه کنیم، من فکر میکنم با توجه به علاقه زیادی که به واژگان خارجی پیدا کردهایم و همکاران در حوزه بانک و پرداخت نیز در این قضیه بسیار از این واژگان استفاده می کنند، براساس ایدههای خودمان و بر اساس آن چیزی که فکر میکنیم درست است اقدام به تاسیس و راه اندازی و تولید استارتاپ می کنیم در صورت آنکه استارتاپ ها برای موفقیت علاوه بر اینکه باید به خوبی معرفی شوند و منابع بانکی و یا سرمایهگذاران خصوصی برای حمایت از آنها جذب کنیم، با مسائل متعدد دیگری نیز مواجه هستند، اینکه این استارتاپ ها باید به مرحله درآمدزایی و نتیجه دهی برسد یا نرسند، کپی باشند یا نباشند چه ایده و نقشه راهی پشت آنها وجود دارد، بیزینس پلن دارند یا ندارند.
این کارشناس بانک و پرداخت افزود: به طور مثال در حوزه کیف پول الکترونیکی ظرفیت خوبی وجود دارد و استارتاپ های متعددی در این حوزه شروع به فعالیت کرده اند و بارکدهای خود را در تاکسی ها گذاشته اند، در نهایت چهارتا رقیب هم دارند که یکی از آنها تسوه آنی دارد و تسویه دیگری 2 روز دیگر است و یکی از آنها قرعه کشی بانک دارد و …ولی عملا هیچ کدام از آنها باری را از روی دوش کسی برنمیدارند، راننده تاکسی کماکان ترجیح می دهد پول نقد بگیرد و به ندرت از این روند و امکانات استفاده می کند، در نتیجه می بینیم که هزینه ای از بابت استارتاپ انجام شده که به نتیجه نرسیده است.
وی افزود: اولین آفت استارتاپ های ما عدم شناخت صحیح بازارهای هدف و مخاطبین است و انگار فقط قرار است عده ای بیایند و از منابع حمایت از استارتاپ ها استفاده کنند حالا یا به نتیجه می رسند و یا نه.
احمدپناه گفت: نکته دوم، دید اشتباهی است که درباره استارتاپ های تاسیس شده وجود دارد یعنی من تولید کننده استارتاپ محصول فکر میکنم که چه محصول خارق العاده ای تولید کرده ام، این درصورتی است که در دنیای تکنولوژی تولید و ایجاد یک محصول جدید کار واقعا پیچیدهای محسوب نمی شود و ایده و کار خلاقانه اولیه شاید در ابتدای خلق انحصاری باشد اما به محض اینکه پیاده شد دیگه ایده انحصاری وجود ندارد و با توجه به اینکه در ایران قانون کپی رایتی نیز در این باره وجود ندارد کپی کردن یک محصول به سادگی انجام می شود، بنابراین ما موضوع انصحاری نداریم، ما یک زیرساختی را ایجاد کرده ایم در حوزه استارتاپ که باید به بهره برداری و درآمد مالی برسد.
وی تاکید کرد: معمولا موسسان استارتاپ در ایران به دلیل حس خودخواهی که دارند و عدم شناخت از حوزه کسب و کار به راحتی این فضا را از دست می دهند و تمام انرژی خود را صرف معرفی محصول می کنند، محصوی که اولا کپی می شود دوما محصولی است که بازاری برای آن وجود ندارد و از یک تراوش ذهنی به وجود آمده است.
عدم شناخت نیازهای جامعه یکی از مهم ترین موارد ضعف اکوسیستم استارتاپی
موسس و معاونت توسعه و بازار شرکت ایفا پارس با بیان اینکه عدم شناخت نیازهای جامعه یکی از مهم ترین موارد ضعف اکوسیستم استارتاپی کشور است گفت: حمایت بانک ها و نهادهای سرمایه گذاری، بدنه دولت و دولت الکترونیک از استارتاپ ها را تنها نقطه قوت در اکوسیستم استارتاپی کشور می دانم.
وی افزود: درست است که جوانان بسیاری وارد این حوزه شدهاند و اتفاقات مثبتی در این حوزه رخ داده است. دیدیم که یک سری تابوها به ویژه در بحث استارتاپ های فین تکی شکسته شد و انحصارها برداشته شد که جزو اتفاقات خوب این عرصه بود اما به جز معدود استارتاپ هایی که ایجاد شد، عملا استارتاپ کارگشایی ایجاد نشد که بخواهد از ظرفیتهای موجود استفاده کند.
احمدپناه تاکید کرد: عدم سامان دهی مناسب، عدم شناخت بازارهای درگیر و عدم شفافیت مالی برای درآمدزایی یا عملا موجب دلسردی موسسین استارتاپها می شوند و یا عدم اعتماد مردم به استارتاپها را به همراه دارند، آنجایی که پی اس پیها به عنوان زیرساخت پرداختی کشور نیز باید حمایت میکردند نیز دیدیم که به سهم خواهی پرداختند.
وی در پاسخ به این سوال که جای چه نوع استارتاپ هایی در کشور خالی است نیز گفت: با توجه به شرایط اقتصادی امروز جامعه، استارتاپ هایی که بتوانند توزیع درآمد را برای افراد مدیریت کنند و قابلیت انجام اموری را برای آنها به وجود بیاورند که در سطح درآمد عادی و نرمال نمی توانند انجام دهند، می توانند موثر باشند.
جای خالی استارتاپ های موثر حوزه بیمه
وی تاکید کرد: اوضاع اقتصادی در سال 98 به مراتب از سال 97 سخت تر خواهد شد، درآمد ارزی کشور دچار نوسان خواهد شد و واردات ارز به کشور دچار مشکل می شود، بنابراین در حوزه مالی هرچیزی که بتواند به درآمد بیشتر یا توزیع عادلانه تر درآمد میان اقشار کم درآمد و متوسط جامعه کمک کند می تواند کمک کننده باشد.
احمدپناه همچنین گفت: با توجه به بالا رفتن ریسک زندگی در کشور، استارتاپهایی که بتوانند حوزه بیمه را به مردم بهتر معرفی کنند و در حوزه بیمه فرایندهایی را ایجاد کنند که باری را از روی دوش مردم بردارند می توانند موثر باشند چرا که ظرفیت بیمه موجود در کشور ما شناخته شده نیست.
true
true
true
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد
true