× منوی بالا منوی اصلی منوی فوتر

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با حضور در اندیشه سرای دکتر قریب در منطقه۹ شهری، ضمن تقدیر از بدر الزمان قریب به عنوان تنها بانوی ایرانی زبان سُغدی، با فرهیختگان پهنه غربی پایتخت دیدار و گفتگو کرد. به گزارش ثمره نیوز به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه۹، در این دیدار صمیمانه که با […]

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با حضور در اندیشه سرای دکتر قریب در منطقه۹ شهری، ضمن تقدیر از بدر الزمان قریب به عنوان تنها بانوی ایرانی زبان سُغدی، با فرهیختگان پهنه غربی پایتخت دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش ثمره نیوز به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه۹، در این دیدار صمیمانه که با حضور رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، شهردار منطقه۹، خانواده فرهیخته دکتر قریب، رئیس دانشگاه علوم اراک، اساتید دانشگاهی و مدیران شهری در اندیشه سرای دکتر قریب برگزار شد.

حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی بیان داشت:جا دارد تا تشکر شود از مجموعه شهری منطقه9 که با احداث اندیشه سرا و نامگذاری آن با نام دکتر عبدالکریم قریب ضمن گرامیداشت یاد و خاطره پدر علم زمین شناسی ایران از سایر خاندان قریب به عنوان مفاخر علمی این مرز و بوم تجلیل به عمل آید.

وی با اشاره به تنها بانوی زبان سُغدی ایران افزود: تجربه 30سال خدمت دکتر بدر الزمان قریب که در فرهنگستان زبان و ادب فارسی به عنوان تنها بانوی عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی می باشد و مورد احترام همه زبان شناسان ایران است.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی همچنین گفت: دکتر بدر الزمان قریب به عنوان استاد یگانه زبان سُغدی که اثر فرهنگ سُغدی از وی می باشد در دانشگاه های بین المللی که راجع به زبان های باستانی صحبت می شود سرشناس بوده و به عنوان مرجع مهمی در باب زبان سُغدی شناخته شده است.

حداد عادل در خاتمه با اشاره به شخصیت بدرالزمان قریب عنوان داشت: وی دارای ذهن روشنی است که تفکری علمی و عالمانه دارد و به همان اندازه که از درجه علمی برخوردار است دارای خصوصیات بارزی اخلاقی از جمله اخلاق خوش و مهربان می باشد و در فرهنگستان زبان و ادب فارسی مورد احترام همه پژوهشگران است.

در ادامه سید علی مفاخریان شهردار منطقه9 اظهار داشت: مجموعه شهری منطقه9 با احداث اندیشه سرای دکتر عبدالکریم قریب به عنوان پدر علم زمین شناسی ایران سعی داشته تا ضمن تجلیل از خاندان قریب به واسطه عمری تلاش در عرصه علمی و فرهنگی این مرز و بوم، اقدام به ایجاد مجموعه ای فاخر متشکل از کتابخانه و موزه در راستای انجام مطالعات تخصصی پیرامون زمین شناسی در پهنه غربی پایتخت کند.

وی افزود: در طول 22 ماه گذشته شاهد افتتاح 84 پروژه شهری در منطقه9 بوده ایم که با بهره برداری از اندیشه سرای قریب در سال98 کمک شایانی به تامین سرانه های مطالعاتی در قسمت غربی پایتخت شده و به واسطه آن استقبال جوانان علاقه مند به فرهنگ کتاب و کتاب خوانی را شاهد بوده ایم که امید است با حمایت های مسئولین بر رونق آن افزوده و به صورت شبانه روزی شاهد خدمت رسانی به شهروندان و افزایش رضایتمندی آنها باشیم.

شایان ذکر است اندیشه سرای عبدالکریم قریب با رویکرد افزایش سرانه فرهنگی در دهه سوم اردیبهشت ماه 98 با حضور پیروز حناچی شهردار تهران به افتتاح رسید.

این اندیشه سرا در محله مهر آباد پهنه غربی پایتخت در زمینی به مساحت 800 متر مربع و زیر بنای 1404 متر مربع در 4 طبقه با ظرفیت مطالعه 165 نفر بوده و موزه ای از سنگ و فسیل های اهدایی خاندان دکتر قریب به همراه مجسمه و سردیس هایی از این خاندان توسط مجموعه شهری منطقه 9 به منظور تکریم از خاندان فرهیخته قریب که در رشته های زمین شناسی، طب و زبان شناسی فعالیت داشته اند، انجام شده است.

گفتنی است این مجموعه شامل سه سالن مطالعه بانوان، آقایان و کودکان و فضای کتابخانه ای با 20000 جلد کتاب چاپی، خطی، مرجع و دیجیتال برای کودکان و بزرگسالان، مجموعه نشریات، کافه خلاقیت و سالن جلسات است. و به منظور تکریم از خاندان فرهیخته قریب که در رشته های زمین شناسی، طب و زبان شناسی فعالیت می کردند، انجام شده است.

برچسب ها:

به اشتراک بگذارید :

مطلب قبل و بعد
مطالب مشابه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد