× منوی بالا منوی اصلی منوی فوتر

نخستین نشست از سلسله نشست‌های موزه خیابان ولیعصر با عنوان «پنجره‌ای به خیابان ولیعصر(عج)» و با موضوع «کیستی خیابان ولیعصر(عج)» در موزه خیابان ولیعصر یا همان خانه مینایی برگزار شد. به گزارش ثمره نیوز به نقل از روابط عمومی ‌و امور بین‌الملل سازمان زیباسازی شهر تهران،در نخستین نشست از سلسله نشست‌های موزه خیابان ولیعصر (عج)با […]

نخستین نشست از سلسله نشست‌های موزه خیابان ولیعصر با عنوان «پنجره‌ای به خیابان ولیعصر(عج)» و با موضوع «کیستی خیابان ولیعصر(عج)» در موزه خیابان ولیعصر یا همان خانه مینایی برگزار شد.

به گزارش ثمره نیوز به نقل از روابط عمومی ‌و امور بین‌الملل سازمان زیباسازی شهر تهران،در نخستین نشست از سلسله نشست‌های موزه خیابان ولیعصر (عج)با موضوع «کیستی خیابان ولیعصر(عج)» و در راستای تلاش برای ثبت جهانی خیابان ولیعصر (عج)خانه مینایی که به موزه خیابان ولیعصر(عج) بدل شده میزبان مسوولان شهری، کارشناسان شهری، هنرمندان و مردم تهران بود.

براین اساس؛ بررسی سوابق شهر تهران و شکل گیری خیابان ولیعصر(عج) و همچنین داستان خوانی از تاریخ این خیابان از جمله برنامه‌هایی بود که در این نشست برگزار شد.

براساس این گزارش؛ خیابان ولی‌عصر (عج) که پیش از انقلاب به خیابان پهلوی مشهور بود، بلندترین خیابان مشجر تهران و همچنین بلندترین خیابان خاورمیانه با درازای ۱۷٫۹ کیلومتر است که از میدان راه‌آهن در میانه جنوبی تهران آغاز شده و به میدان تجریش در منطقه شمیران در شمال تهران می‌رسد.

این خیابان به دستور رضاشاه پهلوی ساخته شد. نام اولیه آن «جاده مخصوص پهلوی» بود و تا پیش از انقلاب ۱۳۵۷، «خیابان پهلوی» نامیده می‌شد. در ماه‌های اول انقلاب ۱۳۵۷ ایران، مدتی «خیابان محمد مصدق» خوانده می‌شد، اما سرانجام این خیابان به صورت رسمی‌به «خیابان ولی‌عصر(عج)» تغییر نام یافت.

در سال ۱۳۱۸ سرتاسر خیابان از دو سوی آن با ۶۰هزار درخت چنار پوشیده شده‌بود، اما اکنون تنها بیش از ۸هزار چنار در سرتاسر خیابان باقی‌مانده‌است.

بسیاری از مراکز خرید بزرگ، پارک‌های عمومی، رستوران‌ها، موزه‌ها، مراکز فرهنگی و دفاتر ملی و بین‌المللی در این خیابان قرار دارند. این خیابان هم‌چنین از کانون‌های سنتی خرید تهران است و بوستان‌های بزرگ ملت و ساعی در کناره این خیابان جای دارند. بخش بزرگی از خط سه متروی تهران از زیر خیابان ولی‌عصر(عج) می‌گذرد. خیابان ولی‌عصر (عج) در ۷ دی ۱۳۹۰ ثبت ملی شد.

صدا و سیما، پارک ملت، بیمارستان خاتم‌الانبیا، بیمارستان ولیعصر(عج)، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، برج اسکان، بیمارستان دی، بیمارستان مهرگان، پارک ساعی، سینما آفریقا، سینما استقلال، سینما قدس، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه هنر، پارک دانشجو، تئاتر شهر، کاخ مرمر، مهدیه تهران و دانشکده پرستاری و مامایی شهید بهشتی تهران برخی از مکان‌های مهم در این خیابان از شمال به جنوب هستند.

ثبت جهانی خیابان ولیعصر (عج) با دستور پیروز حناچی شهردار تهران در دستور کار مدیریت شهری قرار گرفت و خانه مینایی از همین رو به موزه این خیابان بدل شد تا ضمن جمع آوری آثار، تاریخچه و قصه‌های مردمان ساکن این خیابان بتواند زمینه را برای ثبت جهانی آن آماده کند.

سازمان زیباسازی شهر تهران نیز با آغاز پروژه‌های پیرایش شهری در راستای همین مهم، اقدامات وسیع و گسترده‌ای را نیز آغاز کرد که احیای اماکن تاریخی، هنری و فرهنگی از این دست اقدامات هستند.

برچسب ها:

به اشتراک بگذارید :

مطلب قبل و بعد
مطالب مشابه