true
true
true
اولین کارگاه مفهومی، فرهنگی و هنر در پهنه فرهنگی، هنری رودکی با حضور مدیران شهری، بازیگران و همچنین فعالان حوزه فرهنگ و هنر شهر تهران برگزار شد. به گزارش ثمره نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان زیبا سازی شهر تهران،محمدجواد حق شناس رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در این کارگاه […]
true
اولین کارگاه مفهومی، فرهنگی و هنر در پهنه فرهنگی، هنری رودکی با حضور مدیران شهری، بازیگران و همچنین فعالان حوزه فرهنگ و هنر شهر تهران برگزار شد.
به گزارش ثمره نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان زیبا سازی شهر تهران،محمدجواد حق شناس رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در این کارگاه با بیان این مطلب افزود: اینکه چگونه شورای شهر و کمیسیون فرهنگی و اجتماعی به موضوع پهنه ورود کرد به ماه های ابتدایی آغاز کار شورای شهر و زمانیکه در فصل بودجه بودیم و باید برای سال ۹۷ خود را آماده میکردیم و موضوعاتی که باید در دستور کار قرار می گرفت، برمیگردد. در همان ایام بود که کمیته هنری و فرهنگی کمیسیون فرهنگی و اجتماعی پیگیری هایی را از مجموعه های میراث شهر با مشارکت جوانانی که پیگیر مسائل شهر از جنس دیگری بودند آغاز کرد.
وی اضافه کرد: موضوعی که مورد توجه قرار گرفت توجه به پهنه های در سطح شهر بود که استعداد لازم را دارد اما در خلال روند شهر آسیب دیدهاند. ما با این اقدام میخواستیم بتوانیم حداقل از آسیبهای عامدانه یا غیرعامدانه جلوگیری کرده و تلاش کنیم برای باز زندهسازی این پهنه تا به نقطه مناسب برسیم.
حق شناس تصریح کرد: یکی از مهمترین دغدغههایی حفظ و احیای دو پهنه فرهنگی شهر بود که یکی تالار شهر و دیگری تالار رودکی است. اینها سازههای ارزشمند و ماندگاری هستند که میتوانستند در خاطرات مردم تهرانی و هنرمندان ملی و بینالمللی جای خودش را داشته باشد اما متاسفانه شاهد رویکرد بی توجهی بودیم که عملا با مشکلات جدی برای این سازه ها و شهروندان در منطقه مواجه بودیم.
این عضو شورای شهر تهران گفت: با این رویکرد سعی شد تا مطالعه و پیگری داشته باشیم و خوشبختانه با ممارستی که شکل گرفت بیش از ۱۵ نشت راهبردی و ۲۵ جلسه با پیگیران این موضوع برگزار و آرام آرام به یکی از موضوعات جدی مدیریت شهری تبدیل شد. در یکی از همین نشستها عنوان شد که با فضای شکل گرفته تمامی گروههای ذینفع را در یک جا جمع کنیم تا به این موضوع توجه کنند تا مساله به صورت جدی در بازه مدیریت آنها قرار بگیرد.
وی اظهارکرد: شاید یکی از ذینفعهای اصلی، شهرداری خود منطقه بود که مک جبور بود با سازمان زیباسازی و معاونت فرهنگی هر کدام مستقیماً کاری را در منطقه انجام دهند در حالیکه این روند باعث شد در کنار هم قرار بگیرند تا به جایی برسیم،که بعد از یکسال و نیم از پیگیریها این پروژه خودش را پیدا کرده است.
حق شناس اضافه کرد: در کنار این روند سعی شد مستندسازی نیز صورت بگیرد و قرار است پهنه رودکی به کتابی تبدیل شود تا براساس روند پیش گرفته شده اطلاعات لازم را در اختیار مردم و علاقهمندان قرار دهد و تا قبل از شهریور این کتاب به نتیجه خواهد رسید.
این عضو شورای شهر تهران گفت: اگر بخواهیم در حوزه شهری به درک دقیق نه تنها در مورد شهروندان بلکه در حوزه عناصر فیزیکی برسیم، یکی از موضوعاتی که میتواند به ما در تأثیرگذاری فرامنطقهای کمک کند، ثبت ملی بناهاست. ضمن اینکه به نظرم برخی از این بناهای تاریخی ارزش ثبت جهانی دارند و باید از آنها مراقبت کنیم منتهی نه تنها چنین تلاشی نبوده بلکه اقداماتی برای نابودی آنها شده است.
وی اضافه کرد: چهارراه ولیعصر یکی از مهمترین محورهای شمالی-جنوبی و شرقی-غربی است که میتواند قلب فرهنگی تهران به شمار برود. یکی از مشکلات جدی در این منطقه البته وجود دستفروشها و بخشی از شهروندان است که جامعه نسبت به آنها حساسیت خاصی دارد، ضمن اینکه شکل گیری بافتهای جدید در کنار بافت قدیمی همخوانی نداشته و باید برای رفع آنها برنامهریزی شود.
حق شناس با تاکید بر اینکه بازسازی باید با حداقل مداخله صورت بگیرد، گفت: به خاطر اهمیتی که این بافت دارد و در آینده پیدا خواهد کرد جمعیت بیشتری به این منطقه وارد خواهد شد و این موضوعی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
true
true
true
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد
true