× منوی بالا منوی اصلی منوی فوتر

معاون وزیر در امور آب و آبفا گفت: در حال حاضر وضعیت شهر تهران ازنظر آب‌های زیرزمینی بسیار وخیم است و ما برای جایگزینی آب هیچ جایی را سراغ نداریم. به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی ثمره نیوز ،قاسم تقی زاده خامسی معاون وزیر در امور آب و آبفا صبح امروز در مراسم آغاز عملیات اجرایی […]

معاون وزیر در امور آب و آبفا گفت: در حال حاضر وضعیت شهر تهران ازنظر آب‌های زیرزمینی بسیار وخیم است و ما برای جایگزینی آب هیچ جایی را سراغ نداریم.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی ثمره نیوز ،قاسم تقی زاده خامسی معاون وزیر در امور آب و آبفا صبح امروز در مراسم آغاز عملیات اجرایی پروژه جمع‌آوری و هدایت آب‌های سطحی مناطق ۲۱ و ۲۲ و کنترل سیلاب شمال و غرب شهر تهران گفت: کاری که امروز آغاز می‌شود کار مهمی است علاوه بر مسئله تسهیل سیلاب این کار می‌تواند به بازچرخانی آب شود.

وی بابیان اینکه تهران یکی از پرمصرف‌ترین شهرهای کشور هم در بخش شرب و هم در بخش کشاورزی است گفت: در شهر تهران ۱۳۰۰ میلیون مترمکعب آب در بخش شرب و ۳۰۰ میلیون مترمکعب در بخش فضای سبز شهرداری آب می‌شود.

معاون وزیر در امور آب و آبفا با دعوت از اعضای شورای شهر تهران در راستای همکاری برای ‌جایگزینی پس آب به‌جای آب رفت در تهران خاطرنشان کرد: در حال حاضر وضعیت شهر تهران ازنظر آب‌های زیرزمین بسیار وخیم است و ما برای جایگزینی آب هیچ جایی را سراغ نداریم یعنی باید حق جاهای دیگر را بگیریم و برای آب شرب تهران قرار دهیم.

ما آمادگی تحویل پس آب‌داریم یک‌بخشی تصفیه‌خانه‌ها هست که باید با همکاری همدیگر بسازیم و فاضلاب را تبدیل به پس آب کنیم. منطقه ۲۲ ازنظر آب شرب بسیار در مضیقه است با توجه به این شرایط یک تصفیه‌خانه در حال ساخت است که تا پایان سال این تصفیه‌خانه تکمیل می‌شود و مسئله آب منطقه ۲۲ هم تدریجاً حل خواهد شد

در همین مراسم سردار سعید محمد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا (ص) گفت: مشکلات کلان‌شهر تهران در همه حوزه‌های از جنس مشکلات بزرگ و ابر چالش است و رسیدگی به آن‌ها از اولویت‌های شهری است که دوستان در شهرداری تهران در حال دسته و پنجه نرم کردم با آن هستند.

وی ادامه داد: قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا خود را موظف می‌داند که در کنار همکاران در شهرداری تهران هر آنچه در توان دارد در خدمت توسعه شهر تهران قرار دهد که شاهد رفاه بیشتر برای شهروندان باشیم.

وی با اشاره به شرایط مناطق ۲۱ و ۲۲ تهران گفت: شهر تهران دائماً در حال گسترش است و مناطق ۲۱ و ۲۲ هم شاهد جمعیت بیشتری با توجه به افزایش قیمت مسکن است به همین خاطر رسیدگی به وضعیت آب‌های سطحی یکی از اولویت‌ها است. فروردین امسال ما شاهد مشکلات عدیده برای شهروندان در کلان‌شهرها بودیم با این تدابیر امیدوارم هستیم که شهر تهران به‌عنوان یک شهر ایمن در کنترل روان آب‌های سطحی باشد.

وی با اشاره به جزئیات عملیات اجرایی پروژه جمع‌آوری و هدایت آب‌های سطحی مناطق ۲۱ و ۲۲ و کنترل سیلاب شمال و غرب شهر تهران گفت: سه رشته تونل بر عهده قرارگاه گذاشته‌شده است که در زیر بزرگراه فتح و مخصوص و وردآورد است. امیدوار هستیم با هدایت آب‌ها به رودخانه‌های کرج و کن و هدایت نهایی آن‌ها به حوض سلطان هم شاهد اثرات زیست‌محیطی مطلوبی برای شهر تهران باشیم و هم با بالا آمدن سطح آب‌های زیرزمینی در جنوب غرب تهران شاهد رفاه بیشتر برای مردم این مناطق باشیم.

در این مراسم صبوری معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران با اشاره به وضعیت شبکه فاضلاب شهری و آب‌های سطحی گفت: شهر تهران ۹ هزار کیلومتر شبکه فاضلاب فرعی و ۲۰۰ کیلومتر شبکه اصلی دارد شبکه جمع‌آوری آب‌های سطحی تهران ۱۲ هزار کلیم‌تر شبکه فرعی و ۷۰۰ کیلومتر شبکه اصلی دارد که ۵۳۰ کیلومتر از این ۷۰۰ کیلومتر طرح جمع‌آوری آب‌های سطحی شهر تهران به انجام رسیده است متأسفانه با توجه به توسعه مناطق ۲۱ و ۲۲ توسعه جمع‌آوری آب‌های سطحی و کنترل و مهار سیلاب متناسب با رشد جمعیت نیست.

وی خاطرنشان کرد: قسمتی از این شبکه به رودخانه کن برمی‌گردد ولی در قسمت رودخانه وردآورد تقریباً ۱۰۰ کیلومترمربع حوزه آبریز داریم ولی در این حوزه کاری انجام‌نشده است ۱۸ کیلومتر مسیر سرپوشیده و روباز داریم که ۴٫۲ کیلومتر از این مقدار تونلی است که حفر می‌شود که بتواند آب‌های جمع‌آوری‌شده را به رودخانه شهریار انتقال دهد که هم کشاورزی و هم محیط‌زیست را ارتقا دهد.

انتهای پیام/

حسین رشیدی

برچسب ها:

به اشتراک بگذارید :

مطلب قبل و بعد
مطالب مشابه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد