× منوی بالا منوی اصلی منوی فوتر

به گزارش ثمره نیوز به نقل از ایسنا،ساعت ۲:۱۷ بامداد روز ۱۷ آبان ماه ۹۸ بود که زمین لرزه‌ای به بزرگی ۵.٩ ریشتر شهر ترک از شهرستان میانه استان آذربایجان شرقی را لرزاند و در پی این زمین‌لرزه (طبق آمار دانشگاه علوم پزشکی تبریز) تاکنون ۵ نفر فوت شده و تعداد زیادی نیز مصدوم شده‌اند. […]

به گزارش ثمره نیوز به نقل از ایسنا،ساعت ۲:۱۷ بامداد روز ۱۷ آبان ماه ۹۸ بود که زمین لرزه‌ای به بزرگی ۵.٩ ریشتر شهر ترک از شهرستان میانه استان آذربایجان شرقی را لرزاند و در پی این زمین‌لرزه (طبق آمار دانشگاه علوم پزشکی تبریز) تاکنون ۵ نفر فوت شده و تعداد زیادی نیز مصدوم شده‌اند.

 شهرهای میانه، سراب و ترکمانچای در استان آذربایجان شرقی تحت تاثیر مستقیم این زلزله قرار گرفته‌اند و تاکنون ۷ روستای مناطق زلزله زده بیشترین خسارت را دیده اند و در این میان بیشترین تخریب در روستای ورنکش میانه با تخریب ۱۰۰درصدی ۳۰ خانه گزارش شده است.

نصف خانه‌های ورنکش، گلی و غیرمقاوم هستند

علی سلطانی، یکی از اهالی روستای ورنکش میانه به ایسنا گفت: منزل خود را با هزینه کم مقاوم سازی کرده‌ بودیم و هرچند نیمه‌کاره است اما این مقاوم سازی باعث شد تا از زمین‌لرزه جان سالم به در  ببریم، این درحالی است که نصف روستا خانه‌هایی با دیوارهای گلی و سقف‌های چوبی دارند که همگی تخریب شده اند.

وی در ادامه افزود: همه باید مقاوم سازی کنند، چراکه زلزله قابل پیش بینی نبوده و چاره آن نیز در مقاوم سازی خانه‌های گلی و چوبی روستایی است، اما باید مسیر گرفتن وام برای مقاوم سازی منازل روستایی نیز تسهیل شود، چراکه اکنون روستاییان با مضیقه و تلاش فراوان این وام را دریافت می‌کنند.

اگر بیمارستان داشتیم کسی نمی مرد

یکی از خانم ها در حالت گریان و عصبانی به ایسنا گفت: بیماران ما هنوز اینجا مانده اند، دختر ۱۲ ساله برادر من به خاطر نبود بیمارستان در این نزدیکی در راه بیمارستان جان باخت،  بیمارستان ما را جمع کردند و  فقط هفته ای یک دکتر به روستای ما می آید، اگر بیمارستان داشتیم کسی نمی مرد،  خانه ام نا مقاوم است، خودم و برادرم تحت پوشش کمیته امداد هستیم به کمیته امداد گفتم خانه ما را مقاوم کن ولی به موقع کمک نکردند الان زن و دختر برادرم با این زلزله مردند. الان ظهر است ولی هنور آب معدنی هم دست من نرسیده است.

احشام و محصولاتمان زیرآوار مانده‌اند

مریم آذر یکی دیگر از اهالی روستای ورنکش میانه است، او به ایسنا گفت: منزلمان تازه ساخت است و به تازگی مقاوم سازی کرده‌ایم به همین جهت خانه آسیبی ندیده اما محل نگهداری دام‌هایمان و همچنین محصولاتی که در حیاط خانه داشتیم همگی تخریب شده و زیرآوار مانده‌اند.

وی افزود: موتور و تراکتورمان اسباب گذران زندگی‌مان بود و با آن تامین معاش می‌کردیم که اکنون زیر آوار خراب شده‌اند.

یکی دیگر از اهالی روستا نیز گفت: بسیاری از خانه‌های روستای ورنکش مقاوم سازی نشده و بسیار خسارت دیده اند. چند نفر نیز فوت شده و بسیاری افراد نیز مصدوم شده اند، درخواست ما این است که وام مقاوم سازی منازل روستایی با سهولت بیشتری در اختیار مردم قرار گیرد تا راحت‌تر بتوانند در این رابطه افدام کنند.

روستای ورنکش کاملا به هم ریخته است

حسین نجف لویی دیگر اهالی روستای ورنکش است که در ترکمانچای سکونت دارد، او به ایسنا گفت: دو و نیم بامداد بود که زلزله ما را به بیرون کشاند و چون اقوام نزدیکی در ورنکش داشتم، خود را به سرعت به ورنکش رساندم. روستای ورنکش کاملا به هم ریخته و همان روستای قبلی نیست.

وی افزود: بسیاری از خانه‌های روستا تخریب شده و احشام و محصولات مردم زیر آوار مانده است، از دولت و ارگان‌ها می‌خواهیم به داد این مردم برسند. وام‌های مقاوم سازی نیز با مشکلات فراران به دست اهالی روستا می‌رسد و دنبال هرکاری می‌رویم چندین ضامن طلب می‌کنند که این موضوع بسیار طاقت فرسات.

وی در خاتمه تاکید کرد: دیگر زمان آن نیست که با یک زلزله ۶ ریشتری روستایی تا این حد تخریب شود، باید شرایط برای مقاوم سازی خانه های روستایی تسهیل شود تا مردم به راحتی خانه های خود را مقاوم سازی کنند.

به مردم روستا کمک کنید

اسرا سلطانی نوجوان ۱۳ ساله‌ی ساکن روستای ورنکش نیز به ایسنا گفت: زلزله که آمد بسیار ترسیده بودم و دست و پایم را گم کرده بودم، به سرعت خانه را ترک کردم و شب را در کرسی در بیرون خانه ماندیم، می‌خواهم به مردم روستای ما کمک کنند تا این وضعیت به سرعت سامان پیدا کند.

اسما نجفی دیگر کودک ورنکشی است که اظهار کرد: صبح امتحان داشتم و به همین جهت زودتر از همیشه خوابیدیم، نیمه شب بود که لرزش‌های خانه همه را بیدار کرد و ما به سرعت خانه را ترک کردیم. همه اهالی روستا بیرون ریخته بودند. کودکان نمی توانستند حرف بزنند و بسیار مضطرب بودند. خواستار کمک رسانی به مردم روستا هستیم تا بتوانند خانه‌هایشان را محکم‌تر کنند.

یکی از مردان می گوید؛ هر کس با یک ماشین مدل بالا می آید و کاری نمیکند، هنوز کمک کافی نرسیده است . کسی رسیدگی نمی‌کند، اگر به موقع رسیدگی می کردند این همه مصدوم و کشته نداشتیم، دیر آمدند برای کمک.

لازم به ذکر است،طی بازدید خبرنگار ثمره نیوز از منطقه زلزله زده روستای ورنکش و طی تحقیقات میدانی متأسفانه برخی نیازهای زیر ساختی از جمله عمران،بهداشت و … که باید از سوی دهیار جوان و بی تجربه و اعضای شورای اسلامی این روستا که هیچ کدام تجربه و تدبیر لازم را جهت ساماندهی این روستا قبل و بعد از وقوع حادثه زلزله با نداشته اند.برای مثال هیچ گونه اقدامی از سوی مسئولین یاد شده و یا اداره برق شهرستان میانه و ترکمانچای برای تعویض تیرهای برق چوبی با بتنی در این سالها انجام نشده است که به اظهار ساکنین این روستا،برق در تمامی فصول مکرر برای دقایق و در برخی زمان ها ساعاتی قطع می شود و طی شکایتی که در م های گذشته از سوی یکی از ساکنین این روستا مبنی بر آسیب دیدگی لوازم برقی ایشان ناشی از قطع مکرر برق ادارات اشاره شده  به بهانه هایی از جمله مهاجرت پرندگان فصلی و یا برف سنگین و … قطعی برق را توجیه می شود و یا طبق اظهار ساکنین این روستا تنها پزشکی که در این روستا حاضر می شود فقط در هفته یک روز در تنها خانه بهداشت و برای چند ساعت ویزیت بیماران را انجام می دهد.

بارها ساکنین روستا از بسته بودن مکرر دهیاری روستای ورنکش در زمان حضورشان جهت پیگیری و یا ارائه مشکلاتشان بسته است در حالی که ساختمان دهیاری با هزینه های سنگین ساخته شده باید ساکنین با تلفن همراه خود و با هزینه بصورت کاملا غیر عرف نسبت به ازائه مشکلات اقدام کنند و با وجود تأکیدات مکرر رئیس جمهور و وزرای پیشین و فعلی کشور نسبت به تکریم و رفع مشکلات روستائیان متأسفانه هیچگونه اقدامی صورت نمی گیرد.

در برخی اظهارات دیگر ساکنین حکایت از تنها پایگاه امدادی هلال احمر و ایستگاه آتش نشانی دارد که به دلیل فرسودگی ناوگان،گستردگی روستا های تحت پوشش و طولانی بودن فاصله مسیری بعضی از روستاها و به دلیل کشاورزی بودن زمین های زراعی و یا انتقال محصولات به منازل و امکان حادثه حریق نمی توانند خدمات لازم را در کمترین زمان به حادثه دیدگان ارائه نماید.

گلایه ای از عدم پوشش بیمه ای بلایای طبیعی به دلیل ضعیف بودن وسع مالی روستائیان وجود دارد که متأسفانه بی تدبیری از سوی دهیار جوان و بی تجربه و اعضای شورای اسلامی از محل منابع و کمک های دولتی باعث شده تا روستائیانی که به دلیل زلزله هفدهم آبان ماه در این روستا اقلام زندگی آنها در زیر آور مانده و یا از بین رفته نتوانند کمک و یا مبلغی را جهت جایگزین اقلام ابتدایی زندگی دریافت کنند تا شاید مرهمی کوچک بر یکی از دردهای عزیزان حادثه دیده باشد.

به همین منظور اقدامات بسیار جدی و جهادی نیاز است تا شخص بخشدار ترکمانچای و فرماندار شهرستان میانه به این امور ورود کرده و نسبت به رفع مشکلات ساکنین بدون گزینشی بودن ساکنین برای گفتگو از سوی شورای روستا و یا دهیار روستا در محیطی کاملا صمیمی بدون حضور این افراد صورت گیرد تا ان شاءالله گره کور مشکلات ساکنین این روستا و یا روستا های مجاور رفع شود و افراد لایق و با تجربه و تحصیل کرده را جایگزین دهیار وقت حتی از خارج این روستا به محل اعزام نمایند.

 

برچسب ها:

به اشتراک بگذارید :

مطلب قبل و بعد
مطالب مشابه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد