true
true
true
همواره سلامت مغز از مسائل مهم بهداشت عمومی است که باید مورد توجه قرار گیرد، در همین راستا در این بخش بررسی خواهیم کرد که چه نکاتی برای سلامت مغز و سیستم عصبی بهتر است رعایت شود؟ مشکلات مغز و اعصاب کدام اند؟ مشکلات و بیماری های مغز و اعصاب طیف گسترده ای دارند […]
true
همواره سلامت مغز از مسائل مهم بهداشت عمومی است که باید مورد توجه قرار گیرد، در همین راستا در این بخش بررسی خواهیم کرد که چه نکاتی برای سلامت مغز و سیستم عصبی بهتر است رعایت شود؟
مشکلات مغز و اعصاب کدام اند؟
مشکلات و بیماری های مغز و اعصاب طیف گسترده ای دارند که شامل؛ سرگیجه، آلزایمر، سکته مغزی، تومورهای مغزی، تشنج، صرع، پارکینسون، انواع سردرد و … می باشد که در ادامه با انجام یکسری اقدامات می توان از بروز چنین مشکلاتی تا حد ممکن پیشگیری کرد.
بهترین پزشک متخصص مغز و اعصاب کیست؟
به طور کلی برترین متخصصان مغز و اعصاب پزشکانی هستند که علاوه بر مهارت بالا در تصمیم گیری و تشخیص بیماری، از روش های دقیق تری چون ام آر آی و سی تی اسکن نیز برای تشخیص دقیق تر استفاده کنند.
دانش پزشکی خود را مطابق با جدیدترین متدهای روز دنیای پزشکی بروزرسانی کرده و آگاهی و اطلاعات لازم را در رابطه با مغز و اعصاب افزایش دهند.
از سوی دیگر متخصص مغز و اعصاب باید با وجدان بوده و به فکر بیمار باشد و بتواند به خوبی با بیمار ارتباط برقرار کند تا بتواند اعتماد بیمار را جلب نماید.
یک متخصص مغز و اعصاب باتجربه از تجویز آزمایش های پرتکرار و بی دلیل که هزینه بالایی نیز برای بیمار در برخواهد داشت، خودداری خواهد کرد.
درمان مشکلات مغز و اعصاب چگونه است؟
پزشک متخصص مغز و اعصاب و همچنین جراح مغز و اعصاب می توانند مشکلات مرتبط به مغز، نخاع، ستون فقرات و اعصاب را مورد بررسی، تشخیص و درمان قرار دهند.
بررسی و ارزیابی اولیه و تشخیص بیماری و انجام درمان های غیر جراحی(دارودرمانی) بر عهده متخصص مغز و اعصاب است و در صورتی که نیاز به جراحی باشد، فقط جراح مغز و اعصاب مجاز به جراحی خواهد بود.
یک متخصص مغز و اعصاب با دریافت شرح حال از بیمار و همچنین در صورت نیاز با تجویز آزمایشات، تصویربرداری، ام آر آی، سی تی اسکن و …، به درستی نوع و شدت بیماری را تشخیص می دهد و پس از آن درمان های غیر جراحی را در پیش می گیرد.
چه نکاتی جهت سلامت مغز و سیستم عصبی باید رعایت کرد؟
با رعایت یکسری اقدامات زیر می توان به سالم ماندن مغز و سیستم عصبی کمک کرد؛
- غذاهای پرچرب و پرکالری را کنار بگذارید:
غذاهای پر چرب، قنددار و غذاهای فرآوری شده، به تدریج مغز را فرسوده خواهند کرد. شکر و مواد قندی سبب کاهش حافظه و قابلیت تفکر خواهند شد. بهترین رژیم جهت محافظت از مغز، رژیمی شامل؛ چربی های مفید، میوه، سبزیجات، آجیل و ماهی است.
- در کنار بزرگراه و خیابانهای شلوغ زندگی نکنید:
از آنجا که آلودگی هوا سبب پیری زودرس مغز است بهتر از این مکان ها دوری کرد. زندگی در کنار بزرگراه و خیابان های شلوغ، باعث انباشته شدن آلودگی در ریه و خون می شود و این حالت سکته مغزی خاموش را در پی خواهد داشت. همچنین آلودگی هوا به بتدریج حجم مغز را کاهش می دهد و باعث پیری زودرس مغز خواهد شد.
- استرس و فشارهای عصبی روزانه را کنترل کنید:
زندگی پر استرس و فشارهای عصبی مدام ، بزرگترین دشمن مغز است زیرا استرس زیاد باعث کوتاه شدن تلومر (انتهای رشته DNA) و پیری زودرس سلول ها و مغز خواهد شد.
همچنین هورمون هایی که در اثر استرس ترشح می شوند، سبب آسیب به مغز خواهند شد.
- سعی کنید خواب کافی داشته باشید:
از انجا که خواب مهمترین فرآیندی است که در آن سلول های مغز بازسازی می شوند، عدم خواب کافی در طول شبانه روز به تدریج باعث کاهش حجم مغز و بروز فراموشی و آلزایمر خواهد شد.
- نشستن طولانی مدت در طول روز را کم کنید:
نشستن طولانی مدت عدم تحرک کافی، مهمترین دلیل بیماری های قلبی، دیابت، سرطان و مرگ زودرس می باشد. زیاد نشستن مناطق مغز مرتبط با حافظه را منقبض می کند و کاهش عملکرد مغز را در پی خواهد داشت.
- مغز را فعال نگه دارید:
با انجام مطالعه، بازی های فکری، یادگیری زبان جدید، به خاطر سپردن اشعار و… مغز را فعال نگه دارید.
- مصرف دخانیات و الکل را کنار بگذارید:
مصرف دخانیات و الکل تاثیرات منفی بسیاری بر بدن و مغز دارند.
- رژیم غذایی سالم داشته باشید:
داشتن رژیم غذایی ناسالم، حجم مغز را کاهش می دهد؛ غذاهای آماده، پرچرب و پر کالری بخشی از مغز که با یادگیری، حافظه و سلامت روانی مرتبط است را کاهش می دهد.
مصرف مواد غذایی نظیر ؛ آجیل، انواع کلم، گوجه فرنگی، ماهی و تخم مرغ، توانایی مغز را افزایش خواهد داد و از ایجاد بیماری هایی مانند آلزایمر و زوال عقل پیشگیری خواهد شد. اگرچه بخش عمده بهره هوشی انسان ژنتیکی است ولی نوع تغذیه و آموزش محیطی نیز به همان اندازه بر روی هوش تاثیرگذار می باشد.
محققان به والدین توصیه می کنند که با رعایت رژیم غذایی صحیح در خانه، می توانند نقش مهمی در افزایش توانایی مغز و بهره هوشی فرزندان داشته باشند.
- تا می توانید فعالیت بدنی و ورزش کنید:
ورزش کردن بسیاری از تنش های و ناراحتی های عصبی روزمره را از بین خواهد برد از این رو برای در امان ماندن از بسیاری از بیماری ها بخصوص مغز و اعصاب ورزش کنید.
با ورزش کردن ستون فقرات سالم تری خواهید داشت، ذهن و اعصاب راحت تری از آن شما خواهد بود.
- برای راحتی اعصاب و کنترل فشارهای عصبی، به مشکلات کمتر فکر کنید:
مسلما با فکر کردن به همه مشکلات به یکباره نمی توان آنها را حل کرد، این کار تنها سبب بهم ریختگی و آشفتگی ذهنی فرد خواهد شد که در پی آن مشکلات عصبی بروز خواهند کرد. گاهی بیخیالی و کمی صبر خود بهترین راه حل مشکلاتی است که با گذشت زمان قابل حل هستند.
جمع بندی:
به طور کلی می توان گفت که جهت سلامت مغز و اعصاب باید به سلامت جسمانی و روحی توجه کرد تا به طور همه جانبه بتوان از بروز مشکلات و بیماری های مغز و اعصاب پیشگیری نمود.
بیماری های مغز و اعصاب از شدیدترین مشکلات انسان هستند که در صورت بروز مدت زمان زیادی نیاز خواهد بود تا درمان شوند، لذا بهتر است مراقبت سلامت مغز و اعصاب خود باشید.
true
true
true
true