true
true
true
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در نخستین نشست هم اندیشی مسئولان خانههای دوام و ایمنی محلات شهر تهران که در مجموعه تاریخی، فرهنگی برج آزادی برگزار شد، بر لزوم استفاده از ظرفیت داوطلبان واکنش اضطراری محلات(دوام) در تصمیمگیریهای قرارگاه ایمنی کالبدی و شناسایی مراکز ناایمن در نقاط مختلف شهر تاکید کرد.
true
به گزارش ثمره نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ،علی نصیری در ادامه گزارشی از اقدامات انجام گرفته در سازمان طی ۱۰ ماه گذشته ارائه داد و گفت: در بحث پیشگیری قرارگاه ایمنی کالبدی شکل گرفته و در قالب اجرای فعالیتهای این قرارگاه وظایف مهمی برای گروههای دوام پیشبینی شده است که بزودی درباره آن اطلاعرسانی خواهد شد.
وی با اشاره به یکی از شعارهای گروههای دوام مبنی بر حضور در صحنه پیش از وقوع حادثه گفت: این حضور پیش از وقوع حادثه یعنی انجام اقداماتی برای افزایش ایمنی و پیشگیری از وقوع حادثه است. ما نباید منتظر بمانیم تا حادثه رخ دهد و آنگاه برای خدمترسانی اقدام کنیم.
وی یاد آور شد: وقتی شما با انجام اقدامات درست، از وقوع حادثه پیشگیری میکنید. در نتیجه نقشتان پیشگیری از وقوع مرگهای قابل پیشگیری است.
نصیری با اشاره به نقش مثبت و حضور فعال گروههای دوام در واکسیناسیون عمومی برای مقابله با کرونا افزود: بحران اساسا به تنهایی توسط دولتها قابل مدیریت نیست و این مردم هستند که باید به خودشان کمک کنند.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران یادآور شد: گروههای دوام باید در تصمیمگیریها حضور داشته باشند و ما نیز باید ظرفیتهای این داوطلبان را شناسایی کنیم.وی خاطرنشان کرد: گروههای دوام پیش از آنکه در واکنش اضطراری نقش ایفا کنند، باید در کنش پیش از حادثه حضور داشته باشد. دوام باید در خدمت قرارگاه ایمنی کالبدی قرار گیرد و خانهها و ساختمانهای پر خطر و ناایمن را شناسایی و گزارش کند.
وی گفت: بر این اساس به زودی شماره ۱۳۷ واکسیناسیون را تبدیل میکنیم به خطی برای گزارش ساختمان ها و اماکن و گودها و هر مولفه ناایمن شهری دیگری که رها شده و سالهای سال است کسی به آن فکر نمی کند. در نتیجه دوام هم باید در این بخش فعال شده و هم در خدمت بازتوانی جسمی ، روانی و اجتماعی قرار گیرد.
وی گفت: بنابراین ظرفیتهای مختلف دوام باید شناسایی شده و داوطلبان بر اساس نوع علاقمندیشان در همان بخش مورد استفاده قرار گیرند.
وی ادامه داد: همچنین میخواهیم به عنوان ارزیاب تخصصی تمرینهای مدیریت بحران از ظرفیتهای گروههای دوام استفاده کنیم.
در ادامه این نشست دکتر مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران نیز گفت: از روز نخست فعالیت در شورای اسلامی شهر تهران، تنها نکتهای که به مدیریت بحران شهر تهران تاکید کردهام ، موضوع حفظ و ارتقای سرمایه گروههای دوام در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران بوده است. به اعتقاد بنده بزرگترین سرمایه سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در مناطق و محلات شهر تهران گروه های دوام هستند و ما باید این عزیزان را حفظ کرده و شرایط ارتقای آنها، توسعه آموزشها و استفاده از این عزیزان را در حوزه های مختلف داشته باشیم.
وی افزود: واگذاری امور به خود مردم همیشه باعث شده که ما شاهد ارتقای کیفیت فعالیت ها باشیم. در نتیجه دولت ها باید از تصدیگردی دوری کرده و صرفا تولگری کرده و با واگذاری کار به خود مردم ، بیشتر در حوزه سیاستگذاری و نظارت ورود کنند.
وی گفت: نمونه بارز این تفکر ، حضور موفق گروه های دوام در مناطق ۲۲گانه شهر تهران و محلات تهران است.
بابایی با اشاره به اهمیت لزوم توجه ویژه به این داوطلبان یادآورد شد: آموزش های عملیاتی باید مجددا شروع شده و همچنین رویکرد پیشگیرانه مد نظر قرار گیرد. وی بر لزوم استفاده از توان نیروهای دوام در انجام اقدامات پیشگیرانه در قالب فعالیت قرارگاه ایمنی کالبدی تاکید کرد.
در این مراسم همچنین دکتر شاهین مظفری معاون بازیابی، توانمندسازی و مشارکت جامعهپذیر سازمان مدیریت بحران شهر تهران نیز گزارشی از فعالیتهای گروه های دوام طی ۱۰ ماه گذشته ارایه داد و با اشاره به حضور ۳۴۹ مسئول خانه دوام و ایمنی در سرای محلات گفت: در حال حاضر مسئولان خانههای دوام و ایمنی در محلات شهر تهران تعیین شدهاند و با مشارکت در تهیه برنامههای محلی در راستای اسناد بالادستی و ظرفیتهای محلی، اقدام به آموزش مستقیم و غیر مستقیم شهروندان محله، شناسایی مخاطرات و اقدامات اصولی در حوزه آمادگی و ایمنی محله و اطلاع رسانی به مراجع ذیربط مینمایند.
true
true
true
true